Recept voor de originele Italiaanse lasagne

Recept voor de originele Italiaanse lasagne

image of original italian lasagne on a plate

Hoe maak je nou een originele Italiaanse lasagne? Zo een die niet uit een pakje komt, met heerlijke saus, waar je de hele familie mee verrast. Nou wij hebben hier het recept voor je. Hierbij onze favoriete variant, een klassieke lasagne met een vleugje oregano!

Ingrediënten:

  • 1 pak lasagnevellen
  • 400 g rundergehakt
  • 2 pakjes gezeefde tomaten (à 330 ml, ook wel ‘tomato fritto’ of ‘passata’)
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 250 g ricotta
  • 1 groot ei
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel oregano, voor heerlijke verse oregano neem een kijkje in onze webshop: https://helloitaly.nl/oregano/
  • zout & peper uit de molen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak in een grote pan het gehakt in een scheutje olijfolie en voeg de gezeefde tomaten, oregano, zout en peper toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  3. Schil en snijd intussen de champignons in plakjes.
  4. Klop in een andere kom het ei, ricotta, zout en peper tot een glad mengsel.
  5. Leg een laag lasagnevellen in de bodem van een grote ovenschaal. Bedek deze met een laag gehaktsaus, champignons, ricotta-mengsel en geraspte kaas. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Bedek de bovenkant met geraspte kaas.
  6. Bak de lasagne in de oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat de kaas goudbruin is en de pasta gaar.
  7. Serveer de lasagne direct uit de oven en geniet van de heerlijke smaken van dit originele Italiaanse gerecht.

Met dit recept kun je een heerlijke, originele Italiaanse lasagne maken. Dankzij de kastanjechampignons en het vleugje oregano krijgt de saus een extra smaakimpuls. Serveer de lasagne direct uit de oven en laat de hele familie genieten van deze Italiaanse klassieker.

Buon appetito!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp