Recept uit de regio Abruzzen: Scrippelle ‘mbusse

Recept uit de regio Abruzzen: Scrippelle ‘mbusse

image of scrippelle 'mbusse on a plate

Scrippelle ‘mbusse: Het vergeten Italiaanse gerecht

Er zijn veel gerechten uit de Italiaanse keuken die bekend staan om hun unieke smaak en traditie, maar er is één gerecht dat een beetje onder de radar is gebleven: Scrippelle ‘mbusse. Dit heerlijke gerecht bestaat uit dunne crêpes die gevuld zijn met geraspte Pecorino kaas en geserveerd worden met warme kippenbouillon. In deze blogpost zullen we het recept voor Scrippelle ‘mbusse delen en bespreken waarom dit gerecht zeker de moeite waard is om te proberen.

Recept:

Instructies:

  1. Doe de bloem in een schaal en voeg de eieren toe. Kluts het geheel met een garde.
  2. Schenk heel langzaam de melk in de schaal onder voortdurend roeren tot er een homogeen beslag ontstaat zonder klontjes. Laat vervolgens even rusten.
  3. Maak nu zo dun mogelijke pannenkoekjes van het mengsel tot het beslag op is.
  4. Bestrooi de crêpes stuk voor stuk met pecorino en rol ze op.
  5. Leg drie pannenkoekjes in een kom of diep bord en schenk er de hete kippenbouillon er over.

Het resultaat is een heerlijke, warme en comfortabele maaltijd die perfect is voor koude winterdagen. De smaak van de Pecorino kaas wordt versterkt door de warme kippenbouillon en de delicate crêpes.

Waarom Scrippelle ‘mbusse proberen?

Scrippelle ‘mbusse is een ouderwets gerecht met een moderne twist. Het is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig en snel te maken. Bovendien is het een gerecht dat perfect is voor de koude winterdagen, en het is ideaal voor het opwarmen van je huis en het verwarmen van je maag.

De combinatie van kaas en warme bouillon zorgt voor een smaak die zowel klassiek als uniek is. Het recept is ook gemakkelijk aan te passen naar persoonlijke voorkeur, door bijvoorbeeld verschillende soorten kaas te gebruiken of andere kruiden toe te voegen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp