Focaccia is een Italiaans plat brood, zelfs focaccia maken is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept kun je een heerlijke focaccia bakken voor je eerstvolgende etentje.

Benodigdheden:
- 250 g bloem
- 5 g zout
- 5 g gist (gedroogde)
- 20 ml olijfolie
- 180 ml water, koud
- 1 el oregano
Instructies:
- Meng de volgende ingrediënten: bloem, zout en gist.
- Voeg de olijfolie toe en 120ml water.
- Voeg het water toe. tot alle bloem is opgenomen
- Doe 1 el olijfolie op je werkblad en kneed het deeg 10 minuten goed door.
- Voeg dan de oregano toe en kneed er goed doorheen.
- Vet een kom in met olijfolie, leg hierin het deeg en dek af met een theedoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen.
- Vet een ovenplaat in met olijfolie en stort hierop je deeg.Rek het langzaam en voorzichtig uit tot een ronde of rechthoekige vorm. Dek af met plastic en laat weer 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
En…. genieten maar!