Recept uit de regio Calabri: Tomatensoep met pasta

Recept uit de regio Calabri: Tomatensoep met pasta

Tomatensoep met pasta: de perfecte combinatie van smaken

Bij Hello Italy zijn we dol op pasta en tomatensoep, dus wat gebeurd er als je die twee heerlijke gerechten bij elkaar doet? Dan krijg je de heerlijke tomatensoep met pasta! Dit gerecht is een verrassende combinatie van smaken en texturen, oorspronkelijk uit de regio Calabri. De zoete smaak van de tomaten en de romige textuur van de pasta maken dit gerecht tot een echte delicatesse.

Ingrediënten:

  • circa 75 gram (gedroogde) pasta naar keuze
  • 500 tot 750 ml groente bouillon
  • 780 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tot 3 geroosterde paprika’s
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de verpakking en zet het daarna apart.
  2. Verhit de bouillon in een grote pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, paprika’s, prei, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
  3. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de gekookte pasta toe aan de soep en laat het nog een paar minuten meekoken.
  5. Serveer de soep in kommen en garneer met verse kruiden.

Deze tomatensoep met pasta is een geweldige manier om restjes groenten of pasta te gebruiken. Het is een eenvoudig recept dat snel klaar is, maar toch vol van smaak is. Wij van Hello Italy vinden dit de perfecte maaltijd voor een koude winterdag of gewoon als je zin hebt in iets warm en comfortabel. Probeer het zelf en geniet van de heerlijke smaken van de regio Calabri.

Benieuwd naar meer smaken uit de Italiaanse keuken? Bekijk onze overige Hello Italy recepten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp