Focaccia met oregano

Focaccia is een Italiaans plat brood, zelfs focaccia maken is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept kun je een heerlijke focaccia bakken voor je eerstvolgende etentje.

Benodigdheden:

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 5 g gist (gedroogde)
  • 20 ml olijfolie
  • 180 ml water, koud
  • 1 el oregano

Instructies:

  • Meng de volgende ingrediënten: bloem, zout en gist.
  • Voeg de olijfolie toe en 120ml water.
  • Voeg het water toe. tot alle bloem is opgenomen
  • Doe 1 el olijfolie op je werkblad en kneed het deeg 10 minuten goed door.
  • Voeg dan de oregano toe en kneed er goed doorheen.
  • Vet een kom in met olijfolie, leg hierin het deeg en dek af met een theedoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen.
  • Vet een ovenplaat in met olijfolie en stort hierop je deeg.Rek het langzaam en voorzichtig uit tot een ronde of rechthoekige vorm. Dek af met plastic en laat weer 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

En…. genieten maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *