Recept voor de allerlekkerste originele Italiaanse lasagne

Hoe maak je nou een originele Italiaanse lasagne?, zo een die niet uit een pakje komt, met heerlijke saus, waar je de hele familie mee verrast. Nou wij hebben hier het recept voor je. Hierbij onze favoriete variant, een klassieke lasagne met een vleugje oregano!

  • 1 pak lasagnevellen
  • 400 g rundergehakt
  • 2 pakjes gezeefde tomaten (à 330 ml, ook wel ‘tomato fritto’ of ‘passata’)
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 250 g ricotta
  • 1 groot ei
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel oregano, voor heerlijke verse oregano neem een kijkje in onze webshop: http://helloitaly.nl/oregano/
  • zout & peper uit de molen

Buon appetito !!

Oregano recept Pasta penne

Oregano recept
  • 400 gram Penne
  • 400 gram gerookte kipfilet
  • 1 klein ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • Rucola naar wens
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 2 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt
  • 1 theelepel suiker

Eet smakelijk!


Pittige Oostenrijkse Goulash

Oregano recept

Deze week misschien geen oer Italiaans recept. Maar Oregano is natuurlijk wel van de partij! Pittige Oostenrijkse Goulash

  • 750 gram mager rundvlees
  • 250 gram varkenslappen
  • 50 gram boter om te bakken
  • Olie om te bakken
  • Peper, zout
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 2 eetlepels gedroogd Oregano
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilo uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ rode paprika
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Oregano recept

Oregano past bij bijna elke groente-, vlees- of gevogeltesoort en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Verse oreganoblaadjes smaken verfijnd en licht zoet, in gedroogde vorm is de smaak kruidig en warm. Probeer eens onderstaande recept uit en ontdek de veelzijdigheid van dit geliefde keukenkruid!

  • 400 gram kipfilet
  • Peper, zout
  • Bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 kleine uit
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels oregano