Recept uit de regio Calabri: Tomatensoep met pasta

Pasta en tomatensoep daar zijn wij van Hello Italy natuurlijk erg dol op, maar wat gebeurd er als je die twee heerlijke gerechten bij elkaar doet? Dan krijg je de heerlijke tomatensoep met pasta!

Benodigdheden: 

  • circa 75 gram (gedroogde) pasta naar keuze
  • 500 tot 750 ml groente bouillon
  •  780 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tot 3 geroosterde paprika’s
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Recept uit de regio Apolli: Panzerotti

Panzerotti hebben hun oorsprong uit de regio Apulië en zijn gefrituurde zakjes gevuld met mozzarella en tomatensaus.

De heerlijke vulling bestaat uit:

  • 500 g mozzarella
  • 200 g tomatenpuree
  • Gedroogde oregano
  • Snufje zout

Bereid thuis dit Zuid-Italiaanse street food en zorg ervoor dat je niet alleen bent – ze zijn gevaarlijk verslavend! Of doe het zoals ze in Apulië doen, maak er een panzerotti-feest van met familie en vrienden!

Focaccia met oregano

Focaccia is een Italiaans plat brood, zelfs focaccia maken is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept kun je een heerlijke focaccia bakken voor je eerstvolgende etentje.

Benodigdheden:

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 5 g gist (gedroogde)
  • 20 ml olijfolie
  • 180 ml water, koud
  • 1 el oregano

Instructies:

  • Meng de volgende ingrediënten: bloem, zout en gist.
  • Voeg de olijfolie toe en 120ml water.
  • Voeg het water toe. tot alle bloem is opgenomen
  • Doe 1 el olijfolie op je werkblad en kneed het deeg 10 minuten goed door.
  • Voeg dan de oregano toe en kneed er goed doorheen.
  • Vet een kom in met olijfolie, leg hierin het deeg en dek af met een theedoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen.
  • Vet een ovenplaat in met olijfolie en stort hierop je deeg.Rek het langzaam en voorzichtig uit tot een ronde of rechthoekige vorm. Dek af met plastic en laat weer 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

En…. genieten maar!

Recept uit de regio Abruzzen: Scrippelle ‘m busse

Recept:

  1. Doe de bloem in een schaal en voeg de eieren toe. Kluts het geheel met een garde. Schenk heel langzaam de melk in de schaal onder voortdurend roeren tot er een homogeen beslag ontstaat zonder klontjes. Laat vervolgens even rusten.
  2. Maak nu zo dun mogelijke pannenkoekjes van het mengsel tot het beslag op is. Bestrooi de crêpes stuk voor stuk met pecorino en rol ze op. Leg drie pannenkoekjes in een kom of diep bord en schenk er de hete kippenbouillon er over.

EETSMAKKELIJK!

Tomatentapenade met oregano

Heb je een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een heerlijk hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader!

Recept:

  • 150gr zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 75gr Taggiasche olijven zonder pit (kleine, zwarte olijven)
  • blaadjes van 3 takjes oregano
  • 1el tomatenazijn (of 1/2el rode wijnazijn)
  • 2el olijfolie extra vergine
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper

Heerlijke oregano dressing

Voor bij een salade of een ovenschotel, is een verrukkelijke dressing natuurlijk onmisbaar! Het recept van deze week is dan ook een heerlijke oregano dressing. Dit recept is het lekkerst met verse oregano, te vinden op onze webshop!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eierdooier
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 bosje verse oregano
  • 2 deciliter olijfolie
  • 2 deciliter maisolie
  • 2 deciliter witte wijnazijn
  • Peper
  • Zout

Recept: kipstoof met tomaat en oregano

Deze heerlijke kipstoof met tomaat en oregano is zeker de moeite waard! Terwijl dit kipstoofpotje op het vuur staat te pruttelen vult je gehele keuken zich met lekkere geuren van knoflook en oregano.

Recept:

  • 600g kippendijfilets
  • zout en peper
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 1/2 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 400g gepelde tomaten (blik)
  • 6 takjes oregano, voor heerlijke verse oregano neem gerust een kijkje op onze webshop: http://www.helloitaly.nl